İncir Sütünden Yoğurt Mayası


Taşeli Halkının engin zekası İncir Sütünden Yoğurt Mayasını yüzyıllardır kullanıyor.         
Bu günlerde yapraklara suyun yürüdüğü sıradır memlekette. En son açan İncir yapraklarıda bu sıralarda süte bindi ne de olsa. İşte bu sütlü yapraklardan bir kaçı koparıldıktan sonra ılık keçi sütünün içine yoğurt kabında akıtınca kısa bir zaman sonra dalak gibi yoğurt oluşuyor. Denemesi bedava, afiyet olsun, ancak unutmayalım hemen tüketilmesi gerekir.
"Teleme" adı verilen uygulamayla eşsiz bir damak tadını Ermenekliler yüzyıllardır kullanıyor, internette rekor kıranbu haberimiz üzerine Hataydan arayan izleyenlerimiz HATAYDA DA TELEME TEKNİĞİNİN AYNI ADLA VAROLDUĞUNU YAZDILAR.
MALZEME
1-Tam yağlı keçi sütü
2-Taze incir yaprağı
3-PEKMEZ

YAPILIŞI

Taze keçi sütü ısıtılıp sanki yoğurt yapılma kıvamındayken  Yaklaşık bir kg süte üç taze incir yaprağı birleşririlip saplarıyla bir yöne karıştırılır. İncir Yaprağının sütüyle jel halini alınca bırakılır. Taze ve nezik yoğurt kıvamını alan kabın içine  pekmez eklenerek hemen yenir..
afiyet olsun..

Paylaş

İLGİLİ HABERLER

İleri
« Önceki
Önceki
Sonraki »